Wsparcie merytoryczne z zakresu budowy spółdzielni socjalnych. Wspieranie grup inicjatywnych. Bieżące wsparcie istniejących podmiotów. Pomoc w rejestracji podmiotów ES. Promowanie oraz pomoc w tworzeniu spółdzielni socjalnych zakładanych przez osoby fizyczne oraz spółdzielni socjalnych zakładanych przez osoby prawne. Współpraca z JST (powiatami, gminami, województwem).
Partnerska praca z OPS, MOPR , GOPS , PUP umożliwiająca wykorzystanie dostępnych narzędzi aktywizacji społecznej oraz zawodowej osób poprzez tworzenie spółdzielni socjalnych. Pomoc z zakresu zastosowania obowiązujących przepisów (prawa spółdzielczego, ustawy o spółdzielniach socjalnych,
ustawy o pożytku publicznym i wolontariacie). Zastosowanie praktyczne narzędzi gospodarki społecznej , budowanie partnerstwa na rzecz ekonomii społecznej. Wsparcie z zakresu wykorzystania zewnętrznych oraz wewnętrznych źródeł finansowania spółdzielczości socjalnej.
Znajomość przepisów prawa z zakresu ; prawa spółdzielczego, ustawy o spółdzielniach socjalnych, ustawy o pożytku publicznym oraz wolontariacie. Umiejętność tworzenia biznesplanów PES (podmiotów ekonomii społecznej). Znajomość specyfiki
funkcjonowania spółdzielczości socjalnej. Wiedza z zakresu praktycznego zastosowania narzędzi gospodarki społecznej. Umiejętność rejestracji podmiotów oraz budowania innowacyjnych modeli aktywizacji zawodowej osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Wiedza z zakresu tworzenia spójnych planów (marketingowych, strategicznych) funkcjonowania podmiotów ES.
Anna Leśna-Szymańska
Pedagog specjalny z zakresu oligofrenopedagogiki, surdopedagogiki, tyflopedagogiki, edukacji wczesnoszkolnej i przedszkolnej, edukacji integracyjnej dzieci i młodzieży z niepełnosprawnościami, wczesnego wspomagania rozwoju i edukacji uczniów z autyzmem, terapeuta integracji sensorycznej, terapeuta zajęciowy,
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wyższa Szkoła Pedagogiczno- Techniczna Konin, Stowarzyszenie na Recz Osób z Autyzmem Gepetto, Przedszkole z Oddziałami dla dzieci z Autyzmem Pinokio.
Przemysław Kaczmarek
Szef Kuchni -Unilever Food Solutions Polska 19 lat doświadczeń
Prowadzenie od 2008 roku najważniejszego konkursu w kraju - Kulinarnego Pucharu Polski
NAGRODY
Brązowy Medal w Pucharze Świata w Luxenburgu
Laureat Pucharu Polski
Srebrny medal Polish Prestige Hotels Wielkopolski Kucharz Roku
„Gold Frying Pan” in culinary competition in fair
Konrad Pierzchalski
Wykształcenie
2005 - 2007 Wielkopolskie Centrum Edukacji Medycznej w Poznaniu, kierunek Ratownictwo Medyczne, uzyskany tytuł zawodowy- ratownik medyczny. 2017 - trwa nadal Uniwersytet SWPS w Poznaniu. Kierunek psychologia ogólna.
Kursy- Certyfikat ukończenia szkolenia „EKG w Ratownictwie” 2013 - Certyfikat ukończenia szkolenia „Zdarzenia masowe” 2013 - Zaświadczenie ukończenia i zaliczenia kursu doskonalącego dla ratowników medycznych w ramach projektu „Wsparcie systemu ratownictwa medycznego poprzez kształcenie zawodowe lekarzy, ratowników medycznych i dyspozytorów medycznych” 2013; - Certyfikat ukończenia szkolenia „Farmakoterapia w Ratownictwie” 2013 - Ukończony kurs wychowawców kolonijnych 2017
Kontakt
Jarosław Wypyszyński
tel. 518 359 273
ul. Kalinowa 1 62-025 Siekierki Wielkie tel.: 533 890 091 mail: kontakt@jwprofit.pl